Kaštelanski šušur


Klub vrijednih rukica
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:15

Kako bi šalovi, miljetići, kapice i druga ukrasna pletiva dobila svoj oblik i naziv potrebne su vrijedne ruke, ponešto znanja i pregršt dobre volje da se savladaju tehnike pletenja i kukičanja koje smo zabilježili našom kamerom na radionici kluba vrijednih rukica.

 


Riječ je o projektu koji je zaživio od strane Udruge Lipa Dalmacija, a sa oduševljenjme su ga prihvatile kaštelanske gospođe koje o pletenju i kukičanju već ponešto znaju ili su potpuno vješte u tome, a klubu su se pridružile žene kojima je ovo bio prvi susret sa kukicom.

Poduku im je objeručke pružila članica udruge Lipa Dalmacija Željana Mornar Deman, već dobro poznata po autenitičnim djelima stvaranim u zlatovezu, stoga nije bilo prepreke koja bi omela uspješno odvijanje radionica. 3 puta tjedno po sat i pol uživanja za polaznice kluba vrijednih rukica dovoljno je da obogate svoje iskustvo vezenje, kukičanja i pletenja, te izraze kreativnost koja je do sada bila pohranjena većinom u domovima,a sada je dijele sa ostalim zaljubljenicama u pletenje i stvaraju mala umjetnička djela.

 

KLUB VRIJEDNIH RUKICA from Kastelanski susur on Vimeo.