Kaštelanski šušur


VIDEO: 18. Kup Hrvatske u pikadu | Ispis |
Sport
Autor Administrator   
Utorak, 27 Rujan 2011 08:15

Na 18. završnici Kupa Hrvatske u pikadu koji je ovog vikenda održan u prostorijama Marine Kaštela u Kaštel Gomilici gdje je gradonačelnik Kaštela Josip Berket kao pravi pikado igrač otvorio ovogodišnji Kup, sudjelovalo je 17 muških te osam ženskih ekipa iz čitave Hrvatske.

 

Tijekom natjecanja Hrvatski pikado savez podijelio je priznanja najuspješnijim igračima, ekipama, klubovima i djelatnicima za njihova ostvarenja u protekloj natjecateljskoj sezoni 2010./2011.

Najvećom nadom hrvatskog pikada proglašen je Kaštelanin Josip Ljubas iz pikado kluba Posejdon. Iako je u trenutku održavanja SP –a u Benidormu imao 12 godina osvojio je naslov svjetskog prvaka u konkurenciji juniora do 15 godina starosti. Drugu godinu za redom je juniorski prvak Hrvatske u uzrastu U-15 te ukupni pobjednik Masters serije HPS-a za juniore do 15 godina starosti. Sa svojom ekipom Posejdon osvojio je drugo mjesto na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u Senju u konkurenciji trećeligaša, kao i prvo mjesto u 3. ligi PS Splitsko-dalmatinske županije.  Najboljom ženskom ekipom proglašena je Janje Alfa Women Team iz Zagreba, najboljom muškom ekipom također zagrebački istoimeni klub.

Pikado klub Posejdon iz Kaštel Kambelovca proglašen je najboljim klubom sezone. Sve tri ekipe ovoga kluba osvojile su pehare na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u Senju pri čemu je Posejdon 2 bio treći u 1. ligi, Posejdon prvi u 2. ligi i Posejdon 3 drugi u 3. ligi. Uz to sve tri ekipe osvojile su naslov prvaka u ligama PS Splitsko-dalmatinske županije, Posejdon 2 u Prvoj ligi, Posejdon u Drugoj i Posejdon  3 u Trećoj ligi. Njihovi igrači bili su najkorisniji igrači u sve tri muške lige PS Splitsko-dalmatinske županije, Vladimir Lešić u 1.ligi, Ivan Blažević u 2. i Anđelko Kelam u 3. ligi. Prva ekipa Posejdon 2 uz naslov ligaškog prvaka osvojila je i županijski Kup, a na startu sezone i Kup RH 2010.

Dubravku Jandrasu Medi –predsjedniku Pikado saveza Karlovačke županije pripala je nagrada kao najboljem djelatniku. Najboljom sportašicom proglašena je Đurđica Delić iz pikado kluba Dalmatinski pikado. Sa 13 pobjeda i 7 poraza bila je najuspješnija igračica ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu, prvakinja je Hrvatske u disciplini Cricket a u Benidormu s miksanom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu osvojila je broncu, dok je sa ženskom reprezentacijom osvojila 4. mjesto. Boris Krčmar iz pikado kluba Bistro Janje proglašen je najboljim sportašem.

Na završnici Kupa Hrvatske u kategoriji kriket žene pojedinci prvo mjesto zauzela je Riječanka Pahor Andrea dok su srebro i bronca otišli u Split, Šegvić Jasni i Delić Đurđici.
U muškoj kriket kategoriji prvo mjeto osvojio je Antunović Zdravko iz Županje, a srebro i bronca pripali su domaćinima pikado klubu Posejdon Lešić Vladimiru i Bilela Ivanu.
U ekipnom natjecanju u ženskoj kategoriji sve tri medalje ostale su u Splitu. Prvo mjesto zauzela je ekipa Dani.

Drugo mjesto  pripalo je ekipi Double out, dok je treće mjesto Barramundi. Kaštelanska ekipa Posejdon 2 koja je dvije godine za redom bila pobjednik Kupa Hrvatske ovog puta plasirala se na treće mjesto.

Druga nagrada otišla je u Zagreb klubu „Panda ŽKM“, a prva nagrada ekipi „Darkwood“ iz Županje gdje će se iduće godine održati 19. –ti Kup Hrvatske u pikadu. Važno je istaknuti da je muška reprezentacija Hrvatske krajem svibnja u španjolskom Benidormu ostvarila nešto što nikome do sada nije pošlo za rukom, a to je da su treću godinu za redom osvojili naslov europskog prvaka. Na europskom prvenstvu u Španjolskoj zlato su osvojili kapetan reprezentqacije Boris Krčamr, Vlado Deščak, Zdravko Antunović, Ivan Bilela, Tonči Restović i Tomislav Klarić uz izbornika Pericu Konfortu. Ali zlato Strelovitih nije bila jedina medalja za reprezentaciju u Španjolskoj. Kao što je poznato na Svjetskom prvenstvu nastupaju mješovite reprezentacije, dakle muški i žene zajedno, a hrvatska je selekcija osvojila broncu. Iduće državno natjecanje održat će se u Šangaju.