Kaštelanski šušur


Radionice u OŠ Bijaći
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 11 Travanj 2011 13:10

U povodu obilježavanja 100- te obljetnice rada u postojećoj školskoj zgradi OŠ Bijaći u Kaštel Novom organizirano je niz aktivnosti među kojima su i radionice u kojima  sudjeluju roditelji, učitelji i učenici. Prva skupina radionica pod nazivom „ U susret Uskrsu“ održana je minulog petka u školskoj dvorani i trajala je čitavo posljepodne. U ovoj su radionici svoje ideje i trud uložili učenici od 1.-8. razreda, njihovi roditelji, zaposlenici i prijatelji škole te bivši učenici. Ususret proslavi 100 godina ove stare dame razgovarali smo sa ravnateljicom škole profesoricom Jadrannkom Šošić.

Škola se može podičiti zapaženim uspjesima učenika na regionalnim i državnim natjecanjima, te manifestacijom koja ove godine slavi svojih 20 godina održavanja. Prema riječima ravnateljice da se zaključiti kako su na čelu s njom svi djeltanici ove škole izuzetno ponosni na Čakavsku večer.

Možda ne na ovoj lokaciji, već u novoizgrađenoj školsakoj ustanovi koja tek čeka prve generacije u svojim klupama, ali zacijelo bi se sjedeći u  tišini pred zdanjem ove stogodišnje dame mogla čuti povijesna priča koju bi nam znala ispričati.

Možda će ta tematika tek postati naslovom literarnog rada jednog od njezinih učenika, ali jedno je sigurno – iz ove su škole mnogi izašli bogatiji za jedno sretnije djetinjstvo, prijateljstvo i odgojne mjere, a svakako i iskustvo opismenjavanja koje je dalo smjernice za neki novi put u život.