Kaštelanski šušur


25 GODINA KLAPE CAMBI PDF Ispis E-mail
Autor Nikola   
Ponedjeljak, 11 Srpanj 2011 17:53

Povodom obilježavanja 25 godina svoga rada, klapa Cambi je u petak održala pred domaćom publikom rođendanski koncert za pamćenje.

Predstavljajući etape svoga rada, svima su pokazali koliko je truda uloženo u ovo klapsko pjevanje, koje će se i nakon ovoga koncerta moći čuti diljem Hrvatske. Na ulazu koji je bio zatrpan redovima publike željne glazbenih poslastica prodavali su se po promotivnim cijenama albumi ove klape, koja je bila po guštu svima ove tople ljetne noći. „Još ovaj put“, „Oprosti“ „Cesarica“ samo je dio onoga uz što je i publika sa Cambijevcima pjevušila. Edi Šegota I tenor
Jozo Delaš II tenor
Ivan Žanić II tenor
Duško Britvić II tenor
Alen Babić bariton
Petar Milan bariton
Hrvoje Lozančić bas
Ivica Vlajić bas
Dino Šimera bas

 

Umjetnički voditelj: Vinko Didović- predstavila je na pozornici Cambijevce voditeljica Marijana Vulas. Gošće koncerta bile su članice klape Štorija, vidno uzbuđene zbog ovoga poziva i suradnje sa klapom Cambi.
Na uspjehu u ovih 25 godina rada čestitao im je i kaštelanski gradonačelnik Joško Berket. Sa pjesmama albuma „Prava karta“ klapa Cambi provela je publiku kroz još jednu uspješnu etapu svoga rada, izuzetno slušanu diljem radijskih etera. I nakon službenog završetka koncerta Cambijevci nisu mogli odoljeti još davama izlascima na pozornicu prije kojeg je njihov tenor Edi istaknuo“Mi ćemo pjevati dok vi budete pljeskali“. Tada su izveli svima poznate skladbe“Meni ne more bit“ i „Dugo nije pala kiša“ zadovoljivši pritom i najranjivija srca. Sigurni smo kako je u publici pala i pokoja suza, a toplih misli i riječi nije nedostajalo. O odličnoj izvedbi svojih brojnih uspješnica potvrdili su nam i sami izvođači, isičući pritom kako je ipak najteže pjevati za domaću publiku, jer treme uvijek bude, barem u tragovima. Ovo je zasigurno bio koncert kojim je obilježen ne samo rođenadan jedne poznate kaštelanske klape, već i centralnog glazbenog događaja ovoga kulturnog ljeta.

Za sve kojima i nakon koncerta nije bilo dosta glazbe, priređena je zabavna gastro i plesna večer uz Belfastfood. Irskim zvucima, oni su sve pokrenuli na dobru zabavu, pjesmu i ples, a moglo se dobro pojesti i popiti pa je ovo može se slobodno reći bila večer koja je svima osigurala zabavu i druženje do dugo u noć.

Ažurirano: Ponedjeljak, 18 Srpanj 2011 12:46