Kaštelanski šušur


IZLOŽBA NATAŠE PAVLOV | Ispis |
Gradske aktualnosti
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 11 Srpanj 2011 17:25

I dok su svi većinom hrlili na koncert klape Cambi, dobar dio naših sugrađana u petak je imao prigodu nazočiti otvorenju izložbe kaštelanske umjetnice Nataše Pavlov.


Nataša Pavlov mlada je umjetnica koja je diplomirala slikarstvo u klasi profesora Gorkog Žuvele, a paralelno  je pohađala i razne radionice improvizacije, rada sa tijelom, glasom i scenskim izvođenjem . Osim slikanjem i kreiranjem preko videa, fotografije ili teksta aktivno  se izražava pokretom, plesom i zvukom. U umjetničkom stvaranju istražuje percepciju odnose i komunikaciju prostora, zvuka i vizualnih elemenata te korelaciju sa tijelom  i unutarnjim stanjima i svim mogućim ekspresijama u polju djelovanja tu sada. Aktivno djeluje u izvedbenom izrazu i glazbi te je osim na različitim umjetničkim samostalnim i skupnim izložbama, ostvarila uloge u izvedbama i performansima te iskustvo i suradnju s umjetnicima multimedijanog, likovnog, scenskog i glazbenog svijeta, a ujedno je i vokal glazbene skupine Mondo Kick iz Splita.

 

Sa temom more i sama umjetnica željela je izraziti ekspresiju morskih dubina, koje pozivaju na zagledanje u njezine slike, a tako je bilo i nama, na samom ulasku u izložbenu dvoranu Vitturija. Na nekim pak slikama prevladava dubinsko plavetnilo, dok je na nekim plava nijansirana. Tako je i sa morem, koje je puno tajni i koje veže čovjeka, za škoj ili otok, a nas je vezalo za Natašine slike. Zbog toga bi svi morski ljudi trebali poći pogledati njezinu izložbu.
U dvorcu Vitturi predstavljene su slike velikih formata na temu mora, a za sve koji nisu stigli izložbu pogledati prvog dana, mogu to učiniti do 22. srpnja.