Kaštelanski šušur


Novi terminal splitske zračne luke
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:43

Svečanost otvorenja novog terminala  i obilježavanje 45. godišnjice rada Zračne luke u Resniku održano je u nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili predsjednica vlade Republike Hrvatske, premijerka Jadranka Kosor, ministar mora prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, predstavnici županije na čelu sa županom Antom Sanaderom, gradonačelnik Kaštela, Josip Berket i član NO Zračne luke i vijećnik Tihomir Brzović te direktor zračne luke Lukša Novak.

Više...
 
Predstavljanje Kaštelanskog zbornika
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:40

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću predstavljen je 9. broj Kaštelanskog zbornika, kojeg izdaju “Bijaći“ – Društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela, te Muzej grada Kaštela kao suizdavač.

Više...
 
Koncert klape Cambi na Poljudu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:37

Na ispunjenom Poljudu najpoznatija hrvatska klapa, Cambi iz Kaštel Kambelovca, proslavila je svoj 25-ti rođendan spektakularnim  koncertom ˝Ne damo te pismo naša˝, pred oko 15 tisuća ljudi.  Program su vodili legandarni Oliver Mlakar i Lidija Šegvić.

Više...
 
Salsa i šalša
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:33

Udruga šušur i Turistička zajednica grada Kaštela organizirali su 1. Festival Šalše i salse koji se održao na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Bila je ovo prava dalmatinska fešta  s puno zabave, plesa, pića i šalše. Manifestacija čiji je pokrovitelj grad Kaštela, a koja bi po svemu sudeći mogla postati tradicionalna, još je jedan pokazatelj doprinosa turističke zajednice obogaćivanju sadržaja zabavnog programa kaštelanskog ljeta i kaštelanskih udruga.

Više...
 
Kaštela u Splitu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:28

U sklopu manifestaciju pod nazivom „Cili svit u Splitu“ , održana je i „ Večer Kaštela u Splitu“ na kojoj su se predstavila Kaštela sa bogatim kulturnim programom .Program kaštelanskog nastupa započeo je postavljanjem štandova sa tradicijskim proizvodima i suvenirima na rivi.

Više...
 
Fešta u čast sv. Felicija
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:27

Prepuno starosejsko Brce još je jednom posvjedočilo o važnosti vjere u Svetog Felicija u čast kojeg je organizirana tradicionalna fešta ovoga vikenda. Veličina ove fešte prepoznatljiva je diljem našega grada, a nakon ribarske fešte koja se također održava kroz cijeli Kaštel Stari, u kaletama, dvorima, na Brcu i po ulicama, najznačajnija je za sigurno za sve domicilne stanovnike Kaštel Staroga.

Više...
 
Vrijedne ruke
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:24

Vrijedne ruke", zajednička manifestacija Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske turističke zajednice a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održavale su se u Kaštel Starom.

Više...
 
Modna revija u stripu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:22

Ono za čime su Kaštelani pokazali izuzetan interes a tematika je bila pomalo nesvakidašnja i moderna, svakako je bila izložba crteža u dvorcu Vitturi, naziva „Strip tehnika“. Prigodno uz izložbu za čije je crteže zaslužan mladi crtač Krešimir Pongrac  iz Osijeka, priređena je modna revija pod nazivom „ Strip na odjeći“, čija je autorica Mirela Trebec.

Više...
 
Odana počast žrtvama na Kevinoj jami
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:20

Po prvi put u organizaciji gradskog odbora HDZ-a i općine Lećevica  brojni građani i predstavnici Općine Lećevica položili su vijence i zapalili svijeće na Kevinoj jami u Radošiću, gdje je za žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima služena i sveta misa zadušnica.

Više...
 
25 godina kaštelanskih mažoretkinja
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:17

Svečano je bilo na igralištu Osnovne škole Bijaći gdje je plesna udruga Kaštelanske mažoretkinje slavila 25 godina svoga postojanja. Od svoga osnivanja do dana današnjeg kroz kroz njihove je redove prošlo više stotina djece i mladih. Njihov uložen trud i rad preoznati su više puta, te su urodili nagradama kako na domaćoj sceni tako i na europskoj i svjetskoj.

Više...
 
Umakla se Joka Šimunova
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:15

U organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela i Kaštelanske organizacije mladih na Igrišću u Kaštel Štafilicu odigrana je  hit komedija „Umakla se Joka šimunova“ autora pokojnog Ivana Maršića a u režiji Marijana Grbavca Mirića. Predstavu igra uigrana ekipa Dramskog amaterskog kazališta iz Prološca.

Više...
 
Oranje konjima na Dračiću
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:13

I ove je godine Poljoprivredna zadruga Kaštela Coop u suradnji sa udrugom uzgajivača i ljubitelja konja iz Kaštela i Trogira organizirala  na Dračiću  zanimljive aktivnosti s konjima, a atraktivne životinje izazvale su buru oduševljenja, kako najmlađih Kaštelana tako i onih nešto starijih.

Više...
 
Plesne radionice
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:12

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u kinu Sveti Juraj sa održavanjem su započele jazz plesne radionice koje vodi Anita Čanadi iz Slovenije. Ovo je tradicionalni susret slovenske voditeljice sa skupinom djece koja do sada nisu učila plesati jazz, a imaju priliku to naučiti tijekom održavanja satova plesa.

Više...
 
Izložba Vlaste Knezović
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:10

U crkvici Svetog Josipa upriličeno je otvaranje izložbe likovnih radova proslavljene glumice i slikarice Vlaste Knezović. Ova umjetnica, koja je široj publici poznata po ulogama Marijete iz Velog mista i Vrtirepke iz Prosjaka i sinova, svoju ljubav prema likovnoj umjetnosti već nekoliko godina dijeli s Kaštelanima, izlažući svoje slike, prepune pozitivne energije i ljubavi prema Dalmaciji,  u pitoresknoj crkvici Svetog Josipa u centru Kaštel Starog.

Više...
 
Probudi se Kato
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:07

Još je jednom ispred Zadruge u Kaštel Starome Kaštelansko kazalište za publiku izvelo predstavu „Probudi se Kato“koju je  početkom 80-ih godina napisao Milan Grgić, a za kaštelanske kazališne daske režirao Ivan Lukić. Djelo prati zavrzlame koje se događaju u jednom stanu zbog nesvakidašnjih okolnosti. Zbog svoje dinamičnosti i stalne aktualnosti te humora koji publiku nasmijava za cijelo vrijeme trajanja, ova predstava do sada se našla na repertoarima različitih kazališnih družina.

Više...
 
SLUŽBENA NOVINARSKA KONFERENCIJA KLAPE CAMBI
Autor Administrator   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 15:10

 

Klapa Cambi na službenoj novinarskoj konferenciji, danas je najavila veliki stadionski koncert u nedjelju 28.08.2011 na Poljudu!

Više...
 
SUSRET OLDTAJMERA
Autor Administrator   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 13:25

I ove su se godine povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na inicijativu Oldtajmer moto kluba Adria, okupili brojni oldtamjeri koji su svoju rutu započeli od Kaštel Sućurca.

Više...
 
Cvijetna pvorka
Autor Administrator   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 13:10

Kaštelanska krnjevlska udruga Poklade protekle je subote na Igrišču u Kaštel Štafiliću  organizirala ljetnu karnevalsku feštu, a prethodila joj je Cvjetna povorka maškaranih grupa na karima i raznim drugim prijevoznim sredstvima koja je s porta u Kaštel Starom krenula u 20 sati.

Više...
 
Izložba slika Dinka Bekavca
Autor Administrator   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 12:59

U sklopu kaštelanskog kulturnog ljeta svoje radove izložio je u Pastoralnom centru u Kaštel Novome kaštelanski slikar Dinko Bekavac.

Više...
 
HKD Zrinski Koncert
Autor Administrator   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 10:08

U ranim jutarnjim satima povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti članovi HGD Zrinski Donja Kaštela odsvirali su budnicu u sva tri donjokaštelanska mjesta te na taj način uveličali taj praznik.
Proslava se nastavila 8. tradicionalnim koncertom ispred zadruge u Kaštel Starom.Koncert je počeo u dalmatinskom melosu skladbom Sviraj mi sviraj, nakon čega su uslijedile poznate strane melodije. Sve se odvijalo pod dirgentskom palicom prof. Davora Lozića. Voditeljica programa bila je gđa. Danielle Matijaca.

 

 

 

Više...
 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 44 od 50