Kaštelanski šušur


Oldtimeri moto kluba Adria otvorili moto sezonu
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:40

Sućurački oldtimer moto klub Adria i ove je godine službeno otvorio motociklističku sezonu u Dalmaciji, okupljanjem oldtimer motora i druženjem njihovih vlasnika okupljanjem na Sokolani minule nedjelje.

Više...
 
Dan škole OŠ Filip Lukas
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:32

Svečanosti održanom ispred školske zgrade obilježen je dan škole u Kaštel Starom i 140. obljetnica rođenja Filipa Lukasa. Uz sadašnje i bivše učenike i djelatnike škole,  proslavi su nazočili predstavnici Grada i Županije, ravnatelji kaštelanskih osnovnih škola, gradskih institucija, predstavnici Matice Hrvatske te drugi uvaženi gosti i prijatelji.

Više...
 
Prvi susret dice i čakavice u Vitturiju
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:07

Prvi susret djece čakavaca „Dica i čakavica“ okupio je mnoge ljubitelje ovoga izričaja u centralnu dvoranu velebnog zdanja dvorca Vitturi. U povodu Marulićevih dana, nakon uspješno održane čakavske večeri i njezine dugogodišnje tradicije u Osnovnoj školi Bijaći, rodila se ideja o širenju ljubavi prema čakvici na ostale uzraste, pa su se tako povezale mnoge odgojno-obrazovne ustanove sa područja Kaštela, Splita i Trogira.

Više...
 
CEMEX i UDVDR Dalmacijacement osnovali Poljoprivredno-braniteljsku zadrugu Lintar
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Svibanj 2011 15:48

CEMEX Hrvatska i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovali su Poljoprivredno-braniteljsku zadrugu Lintar. Zadruga će se, među ostalim, baviti proizvodnjom maslinovog ulja Lintar iz maslinika posađenih na rekultiviranim dijelovima CEMEX-ova rudnika.

Više...
 
''Od E do Z'' ponovno u Kaštelima
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Svibanj 2011 15:45

U četvrtak 12.svibnja s početkom u 20 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu održat će se predstava ''Od E do Z'' čiji su glavni protagonisti Enes Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra.

Više...
 
Pripreme za kulturno i zabavno ljeto
Autor kastela.hr   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:42

Iz Upravnog odjela za pravne i kadrovske poslove, društvene djelatnosti, branitelje i mlade Grada Kaštela pozivaju civilne udruge da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Kaštelanskom kulturnom i zabavnom ljetu.

Više...
 
Dan škole OŠ Mislav
Autor Administrator   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:27

Osnovna škola Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu ovoga tjedna obilježava Dan škole, u sklopu kojeg je održan i projektni dan.

Više...
 
HGSS u Kaštelima
Autor Administrator   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:24

Hrvatska gorska služba spašavanja od sada će sa svojom obavještajnom podružnicom djelovati i u Kaštelima sa ciljem što boljeg pokrivanja prostora, povećane sigurnosti, te učinkovitog otklanjanja opasnosti i posljedica nesreća na prostorima izvan naselja i javnih prometnica. O razlozima osnivanja ove podružnice na području grada Kaštela, govorio je pročelnik HGSS-a za Dalmaciju Vinko Prizmić.

Više...
 
Intervju s Ćubijem
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:18

Intervju i najava Ćubijeve predstave.

Više...
 
Klub vrijednih rukica
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:15

Kako bi šalovi, miljetići, kapice i druga ukrasna pletiva dobila svoj oblik i naziv potrebne su vrijedne ruke, ponešto znanja i pregršt dobre volje da se savladaju tehnike pletenja i kukičanja koje smo zabilježili našom kamerom na radionici kluba vrijednih rukica.

Više...
 
Kaštelani na 35. regionalnoj domijadi
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:00

16. travnja 2010. g. učenici Doma učenika SŠ ''Braća Radić'' sudjelovali su na 35. regionalnoj domijadi čiji je organizator bio Muški učenički dom iz Dubrovnika.

Više...
 
Donjokaštelanski planinari će sudjelovati na Danima planinara Hrvatske u Omišu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:59

Ove godine Dani planinara Hrvatske održat će se od 6. do 8. svibnja u Omišu. Domaćin je PD „Imber“ iz Omiša, a suorganizator Hrvatski planinarski savez. Program će započeti okupljanjem sudionika u kampu „Galeb“ u petak 6. svibnja.

Više...
 
Sjednica GV: UPU Brižine II i proračun
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:54

Na dnevnom redu 26. sjednice Gradskog vijeća Kaštela, koja je zakazana za 4.svibnja 2011.g., nalazi se 15 točaka, među kojima su prijedlog Urbanističkog plana uređenja Brižine II, izvješće o izvršenju proračuna Grada Kaštela za prošlu godinu i rebalans ovogodišnjeg proračuna, kao i izvještaj o izvršenju Plana gospodarenja otpadom.

Više...
 
Održana 20. Čakavska večer
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:49

Tradicionalna 20. Čakavska večer u organizaciji OŠ Bijaći iz Kaštel Novog, održala se u kino dvorani Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. U programu su nastupile Bijaćke meštrovice, klapa učiteljica škole Bijaći, pod vodstvom Anite Stančić. Gosti večeri su bili pjevačica Maja Blagdan i tenor Ante Ivić, uz glazbenu pratnju vjeroučitelja Marija Žuvele, te čakavski pjesnik Miroslav Luketin Sarajčev. Voditelj programa bio je Joško Vukšić.

Više...
 
Buvljak dječjih odjevnih predmeta, igračaka i knjiga 8. svibnja u Kaštelima
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:47

U organizaciji udruge Levanat iz Kaštela, u gradu podno Kozjaka po prvi put bi trebao biti održan buvljak dječjih stvari, knjiga, odjeće i igračaka. Bubazar, kako je nazvan ovaj dječji sajam, na kojem će se djeca pojaviti kao trgovci, trebao bi bit održan 8. svibnja u Kaštel Kambelovcu na Brcu.

Više...
 
Ogroman interes za Retrospektivnu izložbu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:41

Retrospektivna izložba kipara Milana Mije Rajčića izazvala je golem interes od strane naših sumještana, te prijatelja i poznanika samog kipara koji je za ovu izložbu izradio čak 68 skulptura.

Više...
 
Humanitarni turnir u Novom
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:37

Poslije odigravanja malonogometnih utakmica koje su trajale cijeli tjedan, učenicima viših razreda osnovne škole Bijaći u petak su na školskom igralištu podjeljene medalje i pehari najboljim ekipama u nazočnosti poznatih nogometaša Vlatka Đolonge i Mirka Oremuša te realiziran prvi dio humanitarne akcije za pomoć maloj Anđeli Kero.

Više...
 
Poziv na Retrospektivnu izložbu
Autor Administrator   
Srijeda, 27 Travanj 2011 18:52

Povodom 20. godišnjice rada umjetnika skulptora Milana Mije Rajčića u Muzeju grada Kaštela 30. travnja 2011. u 20 sati upriličit će se Retrospektivna izložba.

Više...
 
Blagoslov zvona u crkvi Blažene Majke Terezije
Autor Administrator   
Srijeda, 27 Travanj 2011 18:44

Na Uskrsni utorak splitsko- makarski  nadbiskup u miru mons. Ante Jurić izvršio je posvetu dva nova zvona za crkvu blažene Majke Terezije na Resniku.

Više...
 
Uskrsni koncert Bijaćke vile
Autor Administrator   
Utorak, 26 Travanj 2011 12:21

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ održalo je svečani uskrsni koncert na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Kaštel Novom.

Više...
 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 38 od 40