Kaštelanski šušur


Dan škole OŠ Knez Mislav
Autor Administrator   
Utorak, 24 Svibanj 2011 13:45

Prilog povodom dana škole osnovne škole Knez Mislav iz Kaštel Sućurca.

Više...
 
Milan Mijo Rajčić
Autor Administrator   
Utorak, 24 Svibanj 2011 13:41

Prilog o Milanu Miji Rajčiću.

Više...
 
Održana 6. Fešta o' boba
Autor Administrator   
Utorak, 24 Svibanj 2011 13:35

Grand prix 6. Fešte o' boba pripao je Trokutu mladih Kaštela za roladu od janjetine punjenu bobom i teletinom.Za ovo jelo, koje se mnogima svidjelo najviše su zaslužni Ivan Bekavac i Mijo Grgantov, koji su u pripremanju jela imali svu moguću podršku članova udruge mladih.

Više...
 
Obavijest roditeljima iz vrtića: Dostavite potpisane ugovore
Autor Administrator   
Srijeda, 18 Svibanj 2011 11:33

Roditelji djece koja su primljena u vrtiće ili im je ponuđen zamjenski program, trebaju do petka 20. svibnja 2011.g. potpisati ugovor s DV Kaštela, te ujedno preuzeti uputnice za sistematski pregled djeteta.

Više...
 
U Kaštelima održana prva smotra dječjeg stvaralaštva „Kaštel Mali“
Autor Administrator   
Srijeda, 18 Svibanj 2011 11:27

Prva smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom „Kaštel Mali“ otvorila je nove vidike kreativnosti za djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih škola u Kaštelima. Pričam ti priču- naziv je pričaonice koja je održana u Kaštel Sućurcu u Kuli Top, a označila je prvi dan smotre.

Više...
 
Rukometaši Adriachema ušli u Premier ligu
Autor Administrator   
Srijeda, 18 Svibanj 2011 11:22

U posljednoj utakmici rukometnog prvenstva u prvoligaškom natjecanju, rukometaši Kaštela Adriachema na svom su terenu pobijedili Osijek rezultatom 36:27. Na taj način zadržali su prvo mjesto na prvenstvenoj tablici te kao najbolji ušli u Premier ligu. Ovo je veliki uspjeh za kaštelanske rukometaše, kao i za kaštelanski sport uopće.

Više...
 
Savjetovanje i osposobljavanje u Divuljama
Autor Administrator   
Srijeda, 18 Svibanj 2011 11:18

Za Stožer zaštite i spašavanja, Zapovjedništvo civilne zaštite, te Vatrogasno zapovjedništvo Grada Kaštela, u ponedjeljak i utorak je održano  savjetovanje i osposobljavanje, u vojarni Knez Trpimir u Divuljama.

Više...
 
Sigurno u prometu 2011.
Autor Administrator   
Srijeda, 11 Svibanj 2011 17:38

U organizaciji HAK, Auto kluba Split i Prometne policije PU Splitsko-dalmatinske, 6.5.2011 u Splitu.  Održano je  županijsko natjecanje „ Sigurno u prometu 2011“. Natjecalo se 84 učenika iz 21 županijskih osnovnih škola, među kojima i učenici OŠ Knez Trpimir.  

Više...
 
Bijaćka vila u Gomilici
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:49

Drugi po redu koncert u sklopu uskrsnog koncertnog programa upriličilo je Hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila u župnoj crkvi Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici. Prije samih pjevača ovog stoljetnog društva, predstavio se zbor župe Sv. Petra Apostola iz Kaštel Novog, izvodeći skladbe uz orguljašku pratnju Marija Žuvele.

Više...
 
Prvi Buvljak u Kambelovcu
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:45

Prvi buvljak dječjih rabljenih stvari održan je na rivi u Kaštel Kambelovcu ove nedjelje. Iako su od strane organizatora- udruge Levanat očekivanja vezana za posjećenost bila nedefinirana, za ovu prigodu iz udruge ističu samo zadovoljstvo.

Više...
 
Oldtimeri moto kluba Adria otvorili moto sezonu
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:40

Sućurački oldtimer moto klub Adria i ove je godine službeno otvorio motociklističku sezonu u Dalmaciji, okupljanjem oldtimer motora i druženjem njihovih vlasnika okupljanjem na Sokolani minule nedjelje.

Više...
 
Dan škole OŠ Filip Lukas
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:32

Svečanosti održanom ispred školske zgrade obilježen je dan škole u Kaštel Starom i 140. obljetnica rođenja Filipa Lukasa. Uz sadašnje i bivše učenike i djelatnike škole,  proslavi su nazočili predstavnici Grada i Županije, ravnatelji kaštelanskih osnovnih škola, gradskih institucija, predstavnici Matice Hrvatske te drugi uvaženi gosti i prijatelji.

Više...
 
Prvi susret dice i čakavice u Vitturiju
Autor Administrator   
Utorak, 10 Svibanj 2011 18:07

Prvi susret djece čakavaca „Dica i čakavica“ okupio je mnoge ljubitelje ovoga izričaja u centralnu dvoranu velebnog zdanja dvorca Vitturi. U povodu Marulićevih dana, nakon uspješno održane čakavske večeri i njezine dugogodišnje tradicije u Osnovnoj školi Bijaći, rodila se ideja o širenju ljubavi prema čakvici na ostale uzraste, pa su se tako povezale mnoge odgojno-obrazovne ustanove sa područja Kaštela, Splita i Trogira.

Više...
 
CEMEX i UDVDR Dalmacijacement osnovali Poljoprivredno-braniteljsku zadrugu Lintar
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Svibanj 2011 15:48

CEMEX Hrvatska i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovali su Poljoprivredno-braniteljsku zadrugu Lintar. Zadruga će se, među ostalim, baviti proizvodnjom maslinovog ulja Lintar iz maslinika posađenih na rekultiviranim dijelovima CEMEX-ova rudnika.

Više...
 
''Od E do Z'' ponovno u Kaštelima
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Svibanj 2011 15:45

U četvrtak 12.svibnja s početkom u 20 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu održat će se predstava ''Od E do Z'' čiji su glavni protagonisti Enes Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra.

Više...
 
Pripreme za kulturno i zabavno ljeto
Autor kastela.hr   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:42

Iz Upravnog odjela za pravne i kadrovske poslove, društvene djelatnosti, branitelje i mlade Grada Kaštela pozivaju civilne udruge da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Kaštelanskom kulturnom i zabavnom ljetu.

Više...
 
Dan škole OŠ Mislav
Autor Administrator   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:27

Osnovna škola Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu ovoga tjedna obilježava Dan škole, u sklopu kojeg je održan i projektni dan.

Više...
 
HGSS u Kaštelima
Autor Administrator   
Četvrtak, 05 Svibanj 2011 10:24

Hrvatska gorska služba spašavanja od sada će sa svojom obavještajnom podružnicom djelovati i u Kaštelima sa ciljem što boljeg pokrivanja prostora, povećane sigurnosti, te učinkovitog otklanjanja opasnosti i posljedica nesreća na prostorima izvan naselja i javnih prometnica. O razlozima osnivanja ove podružnice na području grada Kaštela, govorio je pročelnik HGSS-a za Dalmaciju Vinko Prizmić.

Više...
 
Intervju s Ćubijem
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:18

Intervju i najava Ćubijeve predstave.

Više...
 
Klub vrijednih rukica
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 10:15

Kako bi šalovi, miljetići, kapice i druga ukrasna pletiva dobila svoj oblik i naziv potrebne su vrijedne ruke, ponešto znanja i pregršt dobre volje da se savladaju tehnike pletenja i kukičanja koje smo zabilježili našom kamerom na radionici kluba vrijednih rukica.

Više...
 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 » > Kraj >>

Stranica 35 od 38