Kaštelanski šušur


Nastavak 31. sjednice GV Kaštela 07. listopada 2011.
Autor Administrator   
Petak, 07 Listopad 2011 17:38

Informacija o Mišljenju vezano za tijek radova na rekonstrukciji dječjeg vrtića "Maslina".

Više...
 
CEMEX donirao 450.000 kuna za realizaciju 24 projekta
Autor Administrator   
Četvrtak, 06 Listopad 2011 14:32

CEMEX Hrvatska nastavio je praksu podupiranja kvalitetnih društvenih projekata na lokalnoj i nacionalnoj razini osiguravši donacijski fond od 450.000 kuna za 24 projekta. Dobitnici su darovnice primili na svečanoj dodjeli održanoj  u Solinu. Šesti godišnji natječaj tvrtke CEMEX, dio tvrtkinog Programa korporativnih društvenih ulaganja, privukao je ukupno 277 projekata i programa, od kojih su odabrana 24 najkvalitetnija koja su podijelila donacijski fond vrijedan 450.000 kuna. Kao i dosad, donacije su dodijeljene najboljima u pet kategorija – edukacija, razvoj zajednice, zaštita okoliša, zdravlje i kultura.

Više...
 
Javni poziv vlasnicima nezakonito izgrađene zgrade
Autor Administrator   
Petak, 30 Rujan 2011 16:24

Javni poziv vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađene ili rekonstruirane zgrade radi podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

Više...
 
Flota Mirno more 2011.
Autor Administrator   
Utorak, 27 Rujan 2011 13:27

U Marini Kaštela održana je završna svečanost flote Mirno more čiji su sudionici  djeca i mladi koji dolaze iz dječjih domova, socijalno ugrožena djeca, kao i djeca koja imaju dijabetes i druge kronične bolesti. U projektu se okupilo nešto manje od tisuću djece iz različitih zemalja na više od 100 brodova od čega je sedam u vlasništvu Bav Adrie.

Više...
 
VIDEO: Biciklijada kroz Kaštela po osmi put
Autor Administrator   
Utorak, 27 Rujan 2011 08:22

Sa startom na rivi u Kaštel Novome prema cilju do Brca u Kaštel Kambelovcu održana je 8. po redu biciklijada koju su organizirali Grad Kaštela i Udruga Golubice u sklopu akcije „Međunarodni dan bez automobila“.

Više...
 
VIDEO: 18. Kup Hrvatske u pikadu
Autor Administrator   
Utorak, 27 Rujan 2011 08:15

Na 18. završnici Kupa Hrvatske u pikadu koji je ovog vikenda održan u prostorijama Marine Kaštela u Kaštel Gomilici gdje je gradonačelnik Kaštela Josip Berket kao pravi pikado igrač otvorio ovogodišnji Kup, sudjelovalo je 17 muških te osam ženskih ekipa iz čitave Hrvatske.

Više...
 
4. ljetni bolski karneval 2011
Autor Administrator   
Utorak, 20 Rujan 2011 10:34

Humanitarne 2.sportske igre karnevalskih udruga  „Korak u život za Tinu“

I ove godine na Braču održan je ljetni karneval i to ovoga puta četvrti po redu Brački Međunarodni ljetni karneval na kojem su se okupili karnevalisti iz Italije, BiH te Hrvatske . Preko 300 karnevalista uključilo se i u humanitarnu manifestaciju „Korak u život za Tinu“, štićenicu dječjeg Doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića kako bi sakupljanjem financijskih sredstava osigurali Tini stan po završetku njezinog studija.

Više...
 
Prijem odbojkašica kod gradonačelnika
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:52

Kaštelanski je gradonačelnik na prijemu u Gradskoj upravi  ugostio ekipu odbojkašica koje su predstavljale grad Kaštela na ovogodišnjem susretu djece hrvatskih branitelja održanom u kampu Savudrija.

Više...
 
Zatvaranje kiparske kolonije
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:50

U Novom parku u Kaštel Lukšiću svečano je zatvorena prva Kiparska kolonija ˝More˝, u čijem radu su proteklih tjedana sudjelovali vrsni umjetnici, a nastale skulpture ostat će u Kaštelima i biti postavljene na javnim površinama grada. Mentor radionice bio je predavač UMAS-a Robert Jozić, a kipari Filip Rogošić, Goran Balić, te apsolventi UMAS-a Tomislav Šalov i Ante Antunović.

Više...
 
Utrka konobara i u štiklama
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:48

U organizaciji plesnog kluba K-7 i caffe bara Faraon, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Kaštela u Kaštel Lukšiću je održan zanimljiv zabavni program. Započelo je s natjecanjem djece, koja su skakala u vrećama, nastavilo se utrkom konobara, koji su trčali s punim tacnama, a završilo s utrkom djevojaka u štiklama. Šušuru je pridonio i nastup plesnog kluba K-7 iz Kaštel Lukšića, čiji su plesači plesali break dance, hip hop i trbušni ples.

Više...
 
Zatvaranje ljeta
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:45

Na tradicionalni kaštelanski način, uz klapsku pjesmu zatvoreno je Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto. Svečanost zatvaranja organizirali su Grad Kaštela, Turistička zajednica i Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade, čiji je predsjednik Marko Grozdanić pozdravio brojne Kaštelane na Brcu u Kaštel Novome- ističući kako će Poklade i dalje nastojati sudjelovati u otvaranju i zatvaranju Kaštelanskog ljeta.

Više...
 
Novi terminal splitske zračne luke
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:43

Svečanost otvorenja novog terminala  i obilježavanje 45. godišnjice rada Zračne luke u Resniku održano je u nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili predsjednica vlade Republike Hrvatske, premijerka Jadranka Kosor, ministar mora prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, predstavnici županije na čelu sa županom Antom Sanaderom, gradonačelnik Kaštela, Josip Berket i član NO Zračne luke i vijećnik Tihomir Brzović te direktor zračne luke Lukša Novak.

Više...
 
Predstavljanje Kaštelanskog zbornika
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:40

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću predstavljen je 9. broj Kaštelanskog zbornika, kojeg izdaju “Bijaći“ – Društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela, te Muzej grada Kaštela kao suizdavač.

Više...
 
Koncert klape Cambi na Poljudu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:37

Na ispunjenom Poljudu najpoznatija hrvatska klapa, Cambi iz Kaštel Kambelovca, proslavila je svoj 25-ti rođendan spektakularnim  koncertom ˝Ne damo te pismo naša˝, pred oko 15 tisuća ljudi.  Program su vodili legandarni Oliver Mlakar i Lidija Šegvić.

Više...
 
Salsa i šalša
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:33

Udruga šušur i Turistička zajednica grada Kaštela organizirali su 1. Festival Šalše i salse koji se održao na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Bila je ovo prava dalmatinska fešta  s puno zabave, plesa, pića i šalše. Manifestacija čiji je pokrovitelj grad Kaštela, a koja bi po svemu sudeći mogla postati tradicionalna, još je jedan pokazatelj doprinosa turističke zajednice obogaćivanju sadržaja zabavnog programa kaštelanskog ljeta i kaštelanskih udruga.

Više...
 
Kaštela u Splitu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 12 Rujan 2011 12:28

U sklopu manifestaciju pod nazivom „Cili svit u Splitu“ , održana je i „ Večer Kaštela u Splitu“ na kojoj su se predstavila Kaštela sa bogatim kulturnim programom .Program kaštelanskog nastupa započeo je postavljanjem štandova sa tradicijskim proizvodima i suvenirima na rivi.

Više...
 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 » > Kraj >>

Stranica 31 od 38